California, primul stat care anunță anularea cursurilor universitare pentru semestrul din toamnă

Internaţional UBB Radio

Sistemul universitar de stat din California, cel mai mare din Statele Unite, a anunțat marți anularea cursurilor pentru semestrul din toamnă, ca urmare a avertizărilor emise de doctorul Anthony Fauci privind riscurile de extindere a crizei sanitare. În același timp, autoritățile din districtul Los Angeles au în vedere posibilitatea de prelungire a ordinului de izolare la domiciliu cu încă trei luni.

Potrivit Reuters, doctorul Anthony Fauci, care este și directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, a recomandat Congresului să mențină restricțiile, pentru a evita apariția unor noi focare de infecție. Acesta le-a recomandat membrilor să aștepte rapoartele experților de sănătate, care să le confime sau infirme echilibrarea crizei. Din acest motiv, rectorul Universității de Stat din California a decis că orele din cele 23 de campusuri ale instituției vor fi anulate pentru semestrul care ar începe în septembrie, iar predarea va fi mutată în online.

„Universitatea noastră, când este deschisă fără restricții și este plină de persoane, așa cum era norma tradițională din trecut, este un loc în care peste 500.000 de oameni se adună zilnic, într-o proximitate strânsă și vibrantă”, a declarat rectorul instituției, Timothy White.

Pe de altă parte, directorul agenției de sănătate publică al districtului Los Angeles, Barbara Ferrer, a adăugat și previziunea sa, afirmând că regulile de izolare la domiciliu pentru 10 milioane de locuitori, inclusiv pentru cei din Los Angeles, vor rămâne, probabil, în vigoare, până la vară, conform publicației Ziarul Financiar.

„În timp ce măsurile de <<acasă în siguranță>> vor fi menținute pentru următoarelecâteva luni, restricțiile vor fi reduse treptat”, a menționat aceasta.

Unul dintre rapoartele elaborate de Reuters arată faptul că peste 1,3 milioane de locuitori ai Statelor Unite au fost infectați cu Covid-19 și a ucis cel puțin 80.976 de oameni. Același studiu prevede o ascensiune a valului de îmbolnăviri în următoarele luni.

Sursa: Unsplash

Bianca Pop

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts