Bugetarii din Cluj-Napoca au protestat în faţa Prefecturii

Social UBB Radio

Profesorii din Cluj-Napoca au lăsat astăzi cataloagele şi cărţile la şcoli pentru a ieşi înarmaţi cu fluiere şi cu pancarte în faţa Prefecturii. Prin acest protest profesorii îşi cer drepturile financiare şi sunt hotărâţi să nu se întoarcă la şcoală până situaţia nu se va remedia.

Liderul de sindicat, prof. Tarţa Grigore de la Liceul “Ana Ipătescu” din Gherla, a declarat că ieşirea în stradă este ultima soluţie viabilă care le-a mai rămas în lupta pe care au pornit-o pentru obţinerea salariilor promise. Acesta a subliniat faptul că dascălii au în plan recuperarea cursurilor pierdute, în perioada de vară, pentru a evita îngheţarea anului şcolar.

Protestul din această dimineaţă s-a desfăşurat în intervalul 11-12, conform aprobării obţinute de la Centrul Alpha.

Pancartele realizate pentru  protest conţin mesaje precum “ România noastră ne-a tratat cu Respect şi Demnitate. În a voastră suntem nesimţiţi. Daţi-ne ţara înapoi!”, “Legile Educaţiei sunt închise” sau “Ne-aţi promis şi ne-aţi trișat!!”

Alături de profesori, la protestul din această dimineaţă au participat şi bugetari din alte domenii, precum personalul din spitale şi pensionarii.

Majoritatea protestatarilor reclamă faptul că în loc să le crească salariile, aşa cum le-a fost promis, acestea scad.

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts