Brad artistic de Crăciun la Muzeul de Artă

Cultură

Vernisajul expoziţiei „Bradul nostru de Crăciun” a avut loc ieri, de la ora 16, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Pentru prima dată, vizitatorii au putut admira la intrarea în Galeria Naţională un brad de Crăciun, lansat într-o variantă artistică.

brad_impodobit“Ideea acestei creaţii artistice aparţine Muzeului de Artă. Rolul său este să pregătească casele de sărbătorii şi mai mult decât orice, să pregătească oarecum spiritual atmosfera sărbătorilor care vin. Nu este un brad obişnuit, este un brad pentru care am rugat patru dintre cele mai prestigioase artiste ale Clujului să-l împodobească, să creeze special pentru acest brad podoabe deosebite” a afirmat Călin Stegerean, director al Muzeului de Artă.

Bradul de Crăciun de la Muzeul de Artă a fost îmbodobit de Eugenia Pop, Mariana Gheorghiu, Zoe Vida Porumb și Angela Semenescu – patru dintre cei mai prestigioşi artişti plastici clujeni ai căror opere au fost răsplătite cu premii internaţionale şi cu cele mai importante premii naţionale pentru creaţie artistică.

“Podoabele sunt făcute din aluat de pâine, fără drojdie, făina cu apă şi sare. Nu în toate am folosit aceeaşi cantitate de sare, ele au calităţii diferite de plasticitate, în funcţie de câtă sare pui în material” a declarat Eugenia Pop, artist plastic clujean.

Vernisajul s-a deschis cu concertul de colinde al Corului de copii „Junior Vip” de la Liceul de Muzică, dirijat de Anca Mona Mariaş şi Corul claselor IX-XII B dirijat de directoarea, Kállay M. Tünde de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca.

Vernisajul expoziţiei „Bradul nostru de Crăciun”, face parte din programul „La Muzeu de Sărbători”, program special dedicat sărbătorilor de iarnă, care  include mai multe evenimente precum expoziţii de arte plastice,  concerte şi spectacole.

Alexandru Irina – Eliza

foto ilustrare

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts