Bill Gates vorbește despre ajutor la Parlamentul European

Internaţional UBB Radio

Fondatorul Microsoft, Bill Gates a prezentat în fața Parlamentului European, inițiativa sa, Living Proof, deputaţilor europeni de la comisia pentru dezvoltare. Una din temele abordate a fost ajutorul financiar privat, prin comparație cu ajutorul oferit de guverne.

„Milioane de vieți pot fi salvate în fiecare an“, a spus fondatorul Fundației Gates, adăugând faptul că „ajutorul din partea comunității aduce schimbări, tot timpul apărând noi oportunități de a face mai mult“.

Inițiativa lui Bill Gates va ajuta copii să meargă la școală și fermierii săraci, care, având venituri mai mari, se pot concentra asupra creșterii nivelului nutritiv al produselor alimentare.

Campania ,,Living Proof” distribuie vaccinuri și contribuie la reducerea numărului de decese din cauza SIDA. Sănătatea este esențială, a fost mesajul domnului Gates, conform căruia „condițiile mai bune de sănătate ajută la abordarea celorlalte probleme care trebuie rezolvate“.

Un alt aspect important in opinia lui Bill Gates este agricultura. „Ajutând fermierii să fie mai productivi, ajutăm și lumea care are nevoie de mai multă hrană“, a spus dumnealui. Răspunzând întrebărilor deputaţilor europeni despre relația dintre filantropie și ajutorul din partea guvernului, domnul Gates a spus că „filantropia nu va elimina ajutorul public“.

UE reprezintă cel mai mare donator european însă ,,trebuie să fim atenți cum cheltuim acești bani ’’, a adăugat acesta.

_______

Diana Mărginean

Foto: europarl.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts