BEST Engineering Competition la Cluj

Din oraş Educaţie

Competiţia inginerească pentru studenţi, BEST Engineering Competition, aflată la a IV-a ediţie în Cluj, a început astăzi şi se va desfăşura timp de patru zile la Universitatea Tehnică.

Concursul este structurat în două competiţii individuale: Case Study şi Team Design. Astfel, fiecărui participant i se oferă şansa de a selecta, dintre cele două, competiţia care îi va pune cel mai bine în valoare aptitudinile.

Case Study se referă la rezolvarea teoretică a unei probleme de management sau unei situaţii conflictuale, pe baza informaţiilor oferite de organizatori şi a cunoştinţelor, respectiv a culturii generale acumulate. Competiţia de tip Team Design constă într-o problemă tehnică pe care echipele trebuie să o rezolve într-o perioadă de timp limitată, folosind doar resursele care le sunt puse la dispoziţie. Rezultatul competiţiei va fi un dispozitiv care să îndeplinească cerinţele problemei propuse. În urma înscrierilor s-au constituit 4 echipe pentru Case Study și 6 pentru Team design.

Câștigătorii etapelor locale vor merge la stadiul național RObec, iar finala –EBEC- va reuni cei mai buni studenți europeni din domeniul ingineresc.

Ediţia din 2010 a EBEC, competiţia s-a desfăşurat în luna august la Cluj-Napoca, în timp ce la ediţia a IV-a  concurenţii se vor confrunta la Istanbul, Turcia.

_________

Cristina Nenea

Foto: Cristina Nenea (ediţia III)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts