Beard Brothers, CERT Transilvania și „Vă ajutăm din Cluj” se alătură împotriva combaterii COVID-19

Din oraş UBB Radio

În plină pandemie, asociația Beard Brothers, împreună cu CERT Transilvania și campania „Vă ajutăm din Cluj” au reușit să se mobilizeze și să pună la dispoziție atât celor 49 de spitale, cât și instituțiilor din prima linie din Cluj, echipamente necesare pentru a avea grijă de toți cei din comunitate.

Scopul acestei colaborări este de a minimiza răspândirea COVID-19 și de a oferi un sprijin concret comunității. Colaboratorii au creat o platformă digitală de gestiune a solicitărilor venite din partea persoanelor vârstnice și din grupuri cu risc sporit la virusul Covid 19, dar și a cazurilor sociale care parvin de la autoritățile relevante sau pe care le identifică cei trei parteneri. Această platformă a fost dezvoltată de mișcarea „Vă ajutăm din Cluj”, fiind pusă la dispoziția tuturor partenerilor.

Până în prezent au fost făcute donații substanțiale unităților medicale din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia-Turzii, Dej, Gherla și Huedin, dar și instituțiilor non-medicale aflate în prima linie în lupta cu virusul: Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliție, Detașamentul de Pompieri, Inspectoratul de Jandarmi și Direcția de Sănătate Publică.

Printre echipamentele donate se numără: Mănuși de unică folosință (110.800 bucăți); Măști chirurgicale (35.600 bucăți); Măști FFP2 cu supapă (13.060 bucăți); Viziere (8.342 bucăți); Ochelari protecție (1.614 bucăți); Dezinfectant mâini (1.745 litri); Halate de unică folosință (10.000 bucăți); Combinezoane (50 bucăți).

Beard Brothers, CERT Transilvania și „Vă ajutăm din Cluj” anunță că vor continua eforturile în acest sens, vor strânge fonduri și vor căuta furnizori astfel încât să poată susțină echipele din prima linie și în perioada următoare.

Sursa: Facebook Beard Brothers

Nicoară Alesandra

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts