“BattleLab Robotica” – a doua ediție a competiției roboților

Divertisment Educaţie

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice în parteneriat cu BEST Cluj-Napoca organizează a doua ediție a competiției “BattleLab Robotica” în data de 17 martie.

Concursul vizează toți studenții cu profil tehnic din România și va avea loc în incinta Universității Tehnice, pe strada Barițiu, în amfiteatrul P03. Tema din acest an este implementarea de roboți de sumo autonomi capabili să identifice și să elimine de pe suprafața de joc robotul advers în competițiile de tip “1 la 1”.

Se admit echipe de până la 4 studenţi, iar competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Roboţii vor trebui să respecte prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim 3kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime).

Prima ediție a concursului BattleLab Robotica a atras circa 300 de spectatori. Fiecare dintre cei 40 de studenți concurenți, expunându-și creațiile, au avut ocazia să-și valorifice abilitățile practice și să-și dezvolte capacitatea de organizare a unui proiect coerent, spre încântarea spectatorilor.

_____________

Anca Scutelnicu

Foto: Best Cluj-Napoca

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts