Baschetbalistele lui U Cluj au terminat campionatul pe locul 6

Sport

Universitatea Cluj a pierdut meciul pentru locul 5 în fața lui CSM Târgoviște, scor 68-81 (10-23, 16-30, 12-9, 30-19). Oaspeții au dominat confruntarea, cea mai mare diferență dintre cele două echipe fiind de 31 de puncte. În retur, dâmbovițencele au câștigat cu scorul de 68 la 50 și au terminat seria în minimum de jocuri. Clujencele au terminat sezonul pe locul 6, cu o poziție mai sus decât locul 7 ocupat la finalul Grupei Roșii.

CSM Târgoviște a făcut diferența prin reușitele de 3 puncte, 9 la număr, în timp ce jucătoarele Universității au marcat de 4 ori din afara semicercului. De asemenea, fetele pregătite de Cătălin Tănase au înscris mai mult și de la linia de libere, reușind să transforme nu mai puțin de 16, iar gazdele 12. Clujencele au stat mai bine la reușitele dinăuntrul semicercului, 22 față de 19. În plus, rezervele CSM-ului a contribuit cu 31 de puncte, în timp ce banca Universității au înscris 10 puncte.

Cea mai bună jucătoare meciului a fost Tierra Henderson cu 23 de puncte,  9 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții. Pentru gazde au mai înscris: Părău-14 puncte (9 recuperări), Begenisic-11 puncte (5 recuperări), Maxim-8 puncte (8 pase decisive), Vujovic- 8 puncte, Cenean- 2 puncte (5 recuperări) și Boț- 2 puncte.

Ancuța Stoenescu a fost coșghetera oaspeților cu 20 de puncte, 9 pase decisive, în timp ce Gabriela Irimia a încheiat în double-double cu 12 puncte și 10 recuperări. Pentru dâmbovițence au mai înscris: Chivu- 11 puncte, Vaida 10, Toma-9 puncte (6 recuperări), Kilin 6 puncte, Ghiță 4, Cătinean 4, Neagu 3 și Tănase 2 puncte.

– Material realizat de Cristian Lungu

5-ul de start al Universității Cluj (antrenor Carmin Popa): Tierra Henderson, Paula Cenean, Mihaela Maxim, Alexandra Begenisic și Irina Parău

5-ul de start al lui CSM Târgoviște (antrenor Cătălin Tănase): Tunde Kilin, Teodora Neagu, Gabriela Irimia, Ancuța Stoenescu și Larisa Toma

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts