Barcelona a anunțat oficial numele noului antrenor

Sport

Barcelona a anunțat pe site-ul oficial al clubului că Ernesto Valverde este noul antrenor al echipei. Antrenorul va semna un contract pe 2 ani de zile cu opțiune de prelungire pentru încă un an și va fi prezentat oficial joi, 1 iunie.

Spaniolul în vârstă de 53 de ani a refuzat prelungirea contractului cu Bilbao și îl va înlocui pe Luis Enrique, antrenor cu care Barcelona a câștigat 8 trofee în 3 ani: 2 titluri în La Liga, 3 Cupe ale Regelui, o Supercupa a Spaniei, un trofeu UEFA Champions League, o supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor.

Din postura de antrenor al bascilor, Valverde a pierdut Cupa Spaniei în 2015, după o finală cu Barcelona, dar și-a luat revanșa în Supercupă, pe care Bilbao a câștigat-o.

Valverde are abilitatea, cunoştinţele şi experienţa necesară pentru a conduce Barcelona. A promovat mulţi jucători tineri, în stilul pe care îl face clubul nostru. Este un om care munceşte foarte mult şi este un fan al tehnologiei, pe care o foloseşte în antrenamente şi pregătirea meciurilor“, a explicat Bartomeu, președintele clubului,în conferința de presă în care a făcut anunţul.

– Gabriel Jurcă / Sursa fotografiei: www.fcbarcelona.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts