Barack Obama acuzat că „n-a spus aproape nimic în discursul său pe tema programelor americane de supraveghere”

Din oraş

Julian Assange, fondatorul fenomenului WikiLeaks, a afirmat că președintele american Barack Obama, n-a spus aproape nimic, în discursul său ținut vineri pe tema programelor de spionaj, conform Mediafax.

15-things-that-make-barack-obama-sad

Assange îl acuză pe președintele Obama că țara este bazată pe foarte puține reforme concrete și că pentru toate acestea, președintele, se face vinovat pentru că dă vina pe unii dintre senatorii cu care se află într-o situație conflictuală. Fondatorul site-ului WikiLeaks a susținut pentru postul american de televiziune CNN că președintele a vorbit timp de 45 de minute și nu a spus aproape nimic.

Marea mea îngrijorarea (…) este că el (Obama) nu a spus nimic. Nu există restricţii pentru legile secrete. Tribunalul Fisa (însărcinat cu controlul programelor de supraveghere) este cunoscut ca fiind tribunalul cel mai secret din Statele Unite,

a adăugat Assange.

În interviul său, acesta a învinuit programele de spionaj care s-au reflectat asupra a milioane de persoane din întreaga lume, afirmând că spionarea liderilor străini nu este un motiv „adevărat de îngrijorare”.

Julian Assange, neagă acuzațiile privind presupusele agresiuni sexuale, iar pentru a evita extrădarea sa în Suedia, acesta s-a refugiat din 2012 în ambasada Ecuadorului din Londra. Acesta mai evită și extrădarea din SUA, fiind urmărit pentru publicarea unor documente oficiale secrete.

Reamintim că vineri, administrația SUA a aprobat legea care susține sporirea mecanismelor de supraveghere a serviciilor de informații, iar președintele american, Barack Obama, a promis transparența asupra agențiilor de spionaj afirmând că acestea vor utiliza informațiile strict în scopuri de securitate națională, subliniind că viața privată a cetăţenilor americani va fi respectată.

În problema colectării informaţiilor, agenţiile secrete americane vor utiliza datele strict pentru necesităţi în materie de securitate: pentru contrainformaţii, pentru combaterea terorismului, a proliferării nucleare, securitatea cibernetică, protejarea trupelor americane, combaterea infracţionalităţii transnaţionale, inclusiv a evaziunii fiscale,

a subliniat Obama.

– Ana-Maria Bivol / Sursa fotografiei: businessinsider.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts