Update VIDEO: Avionul prezidenţial al Poloniei s-a prăbuşit. Nu există supravieţuitori

Eveniment Internaţional

Avionul prezidenţial la bordul căruia se aflau preşedintele şi numeroşi alţi oficiali polonezi s-a prăbuşit  în Rusia. Conform primelor informaţii, nu există niciun supravieţuitor.

Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez, Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizarea pe aeroportul din Smolensk, Rusia, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski.

Alături de preşedintele Poloniei se aflau, de asemenea, soţia acestuia, şeful Statului Major şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, şi alte  zeci de personalităţi ale scenei politice poloneze.

Potrivit informaţiilor preliminare, oferite de guvernatorul Serghei Antufiev, la bord se aflau 85 de membri ai delegaţiei şi echipajul.

Avionul a luat foc, după ce a acroşat mai mulţi copaci, şi s-a prăbuşit, în apropierea unei păduri, situată în preajma aeroportului din Smolensk.

Preşedintele Kaczynski se deplasa într-o vizită oficială,  pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katin, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.

____

Vezi aici lista oficialilor aflati la bordul aeronavei prezidentiale Tupolev 154.

____

_________

UBB Radio

Surse: bbc.co.uk / cnn.com

foto: president.pl

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts