Avertizări legate de atentate teroriste în Europa

Internaţional UBB Radio

Statele Unite şi Marea Britanie şi-au avertizat cetăţenii, duminică, cu privire la riscul crescut de atacuri teroriste în Europa, informează Reuters.

Departamentul de Stat al SUA a emis un avertisment direcţionat spre cetăţeni americani care călătoresc în Europa, fără a specifica anumite ţări. În schimb, Marea Britanie îşi avertizează cetăţenii în legătură cu un risc ridicat de atacuri teroriste în Germania şi Franţa.

Oficialii din Departamentul de Stat al SUA consideră că ar putea fi vizate sistemele de transport public, precum şi alte infrastructuri turistice.

“Guverne europene au luat măsuri pentru a împiedica un atentat, în timp ce altele au evocat public nivelul mai ridicat al ameninţării”, se arată în avertismentul emis de Departamentul de Stat al SUA.

Atenţionarea emisă de Departamentul de Stat este valabilă până pe 31 ianuarie 2011.

Ultimul atac terorist la scară largă din Europa s-a produs pe 7 iulie 2005 la Londra. Patru explozii, trei la metrou şi una într-un autobuz, au dus la moartea a 56 de persoane şi rănirea altor 700. Atentatele a fost revendicate de gruparea Organizaţia Secretă Al-Qaeda în Europa. Pe 11 martie 2004, la Madrid şi-au pierdut viaţa 191 de persoane iar peste o mie au fost rănite, în timpul atacurilor cu bombă asupra unor trenuri. Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă al-Qaida.

______

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts