Autorizație de construire pentru Baza de pregătire a voluntarilor Crucii Roșii

Din oraş Eveniment

Horea Uioreanu, președintele consiliului Județean Cluj, a semnat astăzi autorizația de construire pentru Baza de pregătire de prim ajutor de bază şi intervenţie în situaţii de urgenţă.

”La Valea Ierii va fi un centru de pregătire al voluntarilor în caz de dezastru, aici se vor ţine cursuri de pregătire civilă, cursuri de prim-ajutor şi vor fi organizate tabere de sinistraţi. Consiliul Judeţean Cluj are un acord de parteneriat cu reprezentanţii filialei Cluj a Crucii Roşii prin care ne-am angajat că vom sprijini construcţia centrului de pregătire din Valea Ierii şi am de gând să le solicit colegilor mei, consilierii judeţeni, să fie de acord cu alocarea de fonduri pentru acest proiect.”, a declarat Horea Uioreanu. Acesta a precizat și faptul proiectul de avengură naționala este dedicat tuturor voluntarilor și costă aproximativ un milion de euro.

Baza va fi construită în comuna Valea Ierii în zona Șoim, viitorul centru va avea 100 de locuri de cazare, o sală de mese de 80 de locuri și doua săli de cursuri cu câte 50 de locuri. Pe lângă construcţia propriu-zisă, baza va mai cuprinde un teren de sport, un foişor pentru cursuri în aer liber, grajduri pentru cai, locuri de parcare şi un ţarc pentru câinii dresaţi pentru căutări.

____________

Bârnă Ancuța

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts