AUDIO | Elevii pot fi notați în catalog și în perioada în care cursurile sunt organizate online, cu acordul părinților.

Educaţie UBB Radio

Toate școlile din România au fost obligate să reia cursurile online pentru elevi, în perioada în care cele fizice sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Așadar, dacă până acum cursurile se țineau online sub o formă de recomandare, acestea au devenit obligatorii pentru toate unitățile de învățământ din România, iar Ministrul Educației a menționat, într-o intervenție în direct la Digi24 că elevii vor putea să primească și note, în ciuda desfășurării în online a activităților.

Până acum, cursurile online pentru elevi s-au desfășurat în baza unei recomandări în acest sens de la Ministerul Educației. „Recomandarea a fost să se încerce să se găsească soluții, inițial, să colecteze informațiile necesare accesului și participării elevilor la activitatea de predare, învățare, evaluare și a fost o recomandare. Acum am pus în practică sub formă de obligativitate, pentru că s-a simțit nevoia ca această reglementare să fie realizată prin ordin de ministru”, a explicat miercuri seara, la Digi24, ministrul Monica Anisie.

„Referitor la note, da, elevii pot fi notați la momentul în care acești elevi revin la cursuri, pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă pot fi notați, iar nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau al părintelui, dacă vorbim despre minori”, a precizat Monica Anisie.

Am stat de vorbă cu mai mulți elevi, care ne-au spus ce părere au despre despre faptul că pot fi notați în catalog și în perioada în care cursurile sunt organizate online, cu acordul părinților.

Lucyana este elevă în clasa a X-a și ne vorbește despre acest mod de notare.

Denisa este elevă în clasa a XI-a și spune despre sistemul de notare:

Sursa: Mihaela Marcu

Mihaela Marcu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts