AUDIO | Alteța Sa Regală Charles, prințul de Wales, a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

Din oraş

Alteța Sa Regală, Prințul Charles de Wales a fost astăzi la Cluj-Napoca unde a primit titlul „Doctor Honoris Causa” (DHC) din partea Universității Babeș-Bolyai.  Ceremonia a început în jurul orei 16 la sediul universității.

Sursa înregistrării audio: Biroul Media al UBB

Întâmpinarea Alteței Sale Regale a fost făcută de către doi studenți îmbrăcați în costum tradițional, având pâine și sare pentru Prinț.

La eveniment au participat primarul Emil Boc, ambasadorul Marii Britanii în România Paul Brummen, prefectul județului Cluj, Gheorghe Vuscan și Mitropolitul Clujului Înalt Prea Sfinția Sa Andrei Andreicuț. Printre invitați la eveniment s-au numărat câțiva profesori și studenți ai universității.

“Am fost întrebat adesea ce mă aduce atât de des în România, ce anume face ca acest loc să fie atât de special. Răspunsul e, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei români; patrimoniul vostru cultural și natural, tradițiile voastre, dar și capacitatea voastră de inovare și schimbare. Tot ceea ce reprezentați voi după secole întregi de istorie – identitatea voastră și întregul vostru potențial. Toată energia pe care o puteți pune în mișcare pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care vă fac cu adevărat speciali în întreaga lume”

a afirmat Alteța Sa Regală în cadrul ceremoniei, potrivit presei locale.

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, a fost votat pentru a primi titlul DHC în 8 mai de către Senatul UBB. Prin decernarea acestui titlu Alteței Sale Regale i se recunoaște contribuția deosebită în valorificarea patrimoniului cultural românesc, promovarea valorilor istorice și multiculturale , cunoașterea mediului spiritual și natural românesc în străinătate și întărirea relației dintre Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Titlul de DHC a fost înmânat de către acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop și de către președintele Senatului, pr. prof. dr. Ioan Chirilă.

Prințul de Wales a fost ultima dată în România în luna martie, când Klaus Ionannis l-a decorat cu „Steaua României.” Alteța Sa Regală deține mai multe proprietăți în Transilvania.

– Miruna Aruxandei / Sursa fotografiilor: Miruna Aruxandei

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts