AUDIO | Alpinistul Vasile Cipcigan și jurnalistul Titus Crăciun s-au întâlnit cu studenții de la FSPAC

Din oraş Studenti

Alpinistul Vasile Cipcigan și jurnalistul Titus Crăciun s-au întâlnit luni, 27 martie cu studenții de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Subiectul adus în discuție a fost proiectul montan din Himalaya, care a constat în escaladarea muntelui Manaslu, ce are o înălțime de 8.156 de metri.

Studenții au urmărit un film cu ascensiunea celor doi clujeni pe muntele din Nepal, iar apoi a avut loc o sesiune de întrebări. Au aflat de la montaniarzi cum să s-au pregătit pentru acest proiect, cât timp a durat și cum s-au simțit pe munte.

Escaladarea nu a fost ușoară. Jurnalistul Titus Crăciun a fost nevoit să renunțe la ascensiune după 6000 de metri din cauza unor probleme medicale, dar coechipierul său a reușit să ajungă în vârf. Când s-a întors în tabăra de bază alpinistul Vasile Cipcigan a observat că are degerături la degetele de la picioare, așa că a fost transportat de urgență la spital. Din cauza degerăturilor, Vasile va fi nevoit să ia o pauză pentru a se recupera complet.

Vasile Cipcigan este primul alpinist clujean care a reușit să escaladeze un munte de peste 8000 de metri iar Titus Crăciun este primul jurnalist care a urcat la o înălțime de peste 6000 de metri.

Magyari Iulia / Sursa fotografiei: Clubul Alpin FSPAC

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts