Au început înscrierile pentru a V-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice

Eveniment

Gala Premiilor Partipării Publice (G3P) se deschide și în acest an pentru a premia cetățenii, organizațiile sau autoritățile publie care prin acțiunile lor au reușit să determine schimbarea în comunitatea pe care o reprezintă, anunță www.tinact.ro.

poza_grup_premianti_gala_2012_94596900

Gala demonstrează în fiecare ediție că oamenii obișnuiți pot lua decizii importante și se pot exprimă pentru o țară democratică. Oamenii care urcă pe scenă dovedesc faptul că au o voce puternică în fața autorităților publice luându-și în serios drepturile civile.

Trăim într-o țara în care se pot produce schimbări de lungă durată, o Românie în care cetățenii sunt interesați de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Centrul de Resurse pentru participare publică (CERE) premiază la G3P cetățeni, autorități publice și organizații care dau dovadă de participare publică.

La gala din anul 2012, ProTV și Paula Herlo au primit premiul pentru îmbunătățirea legii adopției. Ovidiu Mihuț a primit premiul pentru că s-a opus construcției de hidrocentrale în Munții Făgăraș, tot anul trecut a fost premiat și Emil Stetco pentru că a reușit săƒmobilizeze comunitatea și sムdetermine  autoritățile să oprească creerea unui crematoriu uman in cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Printre premii se număra și cel pentru stoparea vânătului în deltă, acordat Asociației Salvați  Dunărea și Delta.

Pe scenă G3P a fost prezent și tineretul. Tinerii au cerut legi mai bune pentru toți și au împiedicat dărâmarea Fântânii de la Universitate în București. Monumentul ilustrează forța invincibilă a muzicii, care eliberează energiile sonore din carcasa materială a instrumentului, cu prețul dezagregării materiei.

– Andrei Plătică / Sursa fotografiei: Realitatea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts