Atentatul de pe Aeroportul Orly, Paris: O persoană, împușcată mortal

Internaţional UBB Radio

Un incident care s-a soldat cu decesul unei persoane avut loc în această dimineață, pe aeroportul Orly din Paris. În urma incidentului, un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost împușcat mortal cu o armă a unei femei militar de la Forțele aeriene din cadrul Operațiunii Sentinelle aflată în zonă.

Potrivit ministrului Apărării Jean-Yves Le Drian, agresorul a pus femeia la pământ, moment în care două colege din cadrul aceleași patrule au tras spre el pentru a asigura protecția atât a victimei cât și a celor din jur.

Aeroportul va primi din nou sosiri în partea unde a avut loc incidentul însă în ceea ce privește decolările va mai rămâne pentru câteva ore blocat a declarat Aeroports de Paris. (ASP)

După ce au avut loc mai multe investigații s-a descoperit faptul că înainte de avea loc atacul de la aeroportul Orly, aceeași persoană a agresat niște polițiști în timpul unui control rutier de la Garges-les-Gonesse, rănindu-l pe unul dintre ei.

Bărbatul care a tulburat liniștea de pe aeroportul Orly era de credință musulman și era căutat de Poliția Judiciară pentru alte fapte de drept comun potrivit unei surse date către ASP.

La acest moment familia agresorului este anchetată, iar conform Le Figaro, președintele Francois Hollande a salutat „curajul și eficiența de care polițiștii și militarii au dat dovadă în fața agresiunilor comise de un individ deosebit de periculos și care a fost împiedicat să dăuneze.”

Franța a devenit o țintă în ultimul timp după ce numai în perioada 2015-2016 a avut parte de numeroase atacuri jihadise care s-au soldat cu un număr mare de persoane decedate și se pare că se continuă provocarea a astfel de evenimente.

– Miruna Aruxandei / Sursa fotografiei: m.ziare.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts