Atelier de investigație și documentare mixed-media în cadrul Focus Atelier

Din oraş

Atelierul „Fact Finding: Procese investigative în spațiul urban” este un atelier de investigație și documentare mixed-media susținut de Alex Bodea. Acesta se desfășoară în perioada 18-27 martie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca. Intrarea este liberă, iar cei interesați pot participa zilnic între orele 11:00-16:00.

Programul atelierului include sesiuni zilnice prin care participanții vor putea privi, asculta și documenta mediul urban și munca din diferite instituții. De asemenea, se vor familiariza cu ideea de fact finding, vor lua parte la lecții teoretice, dar și la exerciții practice de cerecetare pe teren și de editare în studio. În încheierea atelierului, pe data de 27 martie, va avea loc o prezentare publică a rezultatelor din cele 10 zile de muncă.

Atelierul „Fact Finding: Procese investigative în spațiul urban” se află la cea de-a patra ediție și abordează diferite domenii precum: desen documentar și arte mixed-media; jurnalism și receptare mass-media; teatru documentar și film documentar. Alături de Alexandra Bodea sunt prezenți și alți invitați:  Laura Sandu, Nico Vaccari și Sânziana Koeing.

„Îmi doresc ca în perioada acestei rezidențe să reușesc să apropii oamenilor conceptul de fact finding și să încurajez explorarea aprofundată prin experiențele personale, metode, abordări și medii alese de participant. Vor avea oportunitatea de a învăța cum să-și depășească limitele pentru a observa detalii, acolo unde alții văd doar rutină, cum să abordeze și să negocieze accesarea unui subiect, de asemenea, cum pot fi transformate observațiile în reacție personală. Procesul de bază al rezidenței fact finding se potrivește unui mediu de tip tink thank (colaborativ), deoarece necesită un flux constant de informații, abordări transdiciplinare, interogări, readaptări și feedback.”, a declarat invitata Focus Atelier, Alex Bodea.

Alex Bodea activează la intersecția dintre arte vizuale, jurnalism și poezie. Ea documentează aspecte ale mediului urban, iar în Berlin, este creatoarea galeriei The fact finder (http://www.thefactfinder.de).

Atelierul Fact Finding face parte din ”Paradigme în Arta Documentară”, ediția a IV-a a platformei Focus Atelier, proiect al Asociației Reciproca, fiind co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural.

– Gheorghița Boriceanu / Sursa fotografiei: http://focusatelier.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts