Astra are prima șansă la finala Cupei, după ce a marcat trei goluri pe terenul CFR-ului

Sport

Astra Giurgiu s-a impus în manșa tur contând pentru semifinalele Cupei României chiar pe terenul CFR-ului, cu 3-1, având prima șansă pentru accederea în finala competiției. „Feroviarii” au suferit astfel al treilea insucces pe teren propriu în acest sezon.

Prima repriză a întâlnirii a adus mai mult suspans decât în meciul de campionat, ambele combatante oferind fiind mai active din punct de vedere ofensiv. Oaspeții au deschis primii scorul, după o pasă aiurea dată de Peteleu, mingea fiind interceptată de Vali Gheorghe, care a marcat pentru 0-1, în minutul 5.

Campionii României și-au revenit rapid, fundașul dreapta Peteleu răscumpărându-și greșeala de dinainte cu o pasă de gol, mingea fiind trimisă în poartă de Cristi Bud (15).

Imediat după egalare, gazdele au prins mai mult curaj, Males (17) și Moutinho (22) având cele mai mari șanse de a marca. Cei care au făcut-o însă au fost „astralii”, după o nouă greșeală în banda CFR-ului, Radunovic a reușit o pătrundere foarte bună, pasându-i la 15 metri de poartă lui Begue (35), care a venit liber în careu și a readus Astra în avantaj.

Finalul reprizei a fost lipsit de alte evenimente notabile, giurgiuvenii având avantaj la pauză, 2-1, după un prim act cu un ritm destul de bun.

Al doilea act a început cum nu se poate mai bine pentru oaspeți, care și-au mărit avantajul pe tabelă, după ce Alibec a executat o lovitură liberă în bară, mingea respinsă fiind trimisă în poartă de Butean (52).

Nervii gazdelor au cedat în câteva rânduri, iar ocaziile notabile au lipsit pe parcursul reprizei. Astra se impune astfel cu 3-1, după ce sâmbătă a pierdut la limită în Gruia și poate aborda mai liniștită returul de la Giurgiu, de peste trei săptămâni.

CFR Cluj (4-2-3-1): Jesus Fernandez – Peteleu, Lang, Mureșan, Camora – Hoban, Males (Omrani 61) – Ioniță (Deac 61), Moutinho (Păun 79), Costache – Bud. Antrenor: Dan Petrescu

Astra Giurgiu (4-4-2): Silva – Butean, Cestor, Crișan, Radunovic – Begue (Balaur 60), Mrzljak, Romario, Gheorghe (Roșu 79) – Alibec, Zoua (Llullaku 56). Antrenor: Costel Enache

– Material realizat de Krisztian Bucsi și Cristian Cozmaciuc

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts