Artă şi cultură la Peninsula

Divertisment Eveniment

Alături de cele mai bune filme ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi ale Festivalului de Scurtmetraje Alternative, între 26 şi 29 august la Peninsula vor fi prezente şi piese de teatru, Festivalul de Umor port.ro, experienţe vizuale unice în Zona Artei şi multe alte surprize.

Programul de teatru al Peninsulei din anul acesta va include patru spectacole şi o serie de performance-uri. Încă din prima zi oferta se dovedeşte a fi una de o înaltă calitate, atunci având loc spectacol actorului József Kolcsár din Sfântu Gheorghe, după romanul De veghe în lanul de secară de J.D. Salinger. Piesa Drum Up din Bucureşti, va avea loc vineri, 27 august, în aer liber, cu implicarea publicului în jocul artistic al trupei cu acelaşi nume.

În data de 28 august, sâmbătă, va avea loc tot un spectacol invitat din Bucureşti, şi anume Dar cu pianistul cine dansează?, o piesă de teatru-dans al coregrafei Czári Baczó Tünde.

Duminică, 29 august vine rândul uneia dintre cele mai apreciate piese ale Teatrului Maghiar din Cluj, Pietre în Buzunar de Marie Jones, care îi are drept protagonişti pe cunoscuţii actori Hatházi András – premiu UNITER pentru cea mai bună interpretare în piesa lui Andrei Şerban, Unchiu Vania în 2008 – şi Bíro József, nominalizat anul acesta la un premiu UNITER pentru cea mai bună interpretare într-un rol secundar Cebutkin pentru piesa Trei Surori de la Teatru de Nord din Satu Mare.

La partea vizuală va contribui şi trupa Tupeu Crew cu break dance din Braşov, iar un  grup de artişti tineri coordonaţi de regizorul-coregraf Attila Bordás se pregăteşte cu surprize teatrale, încercând să coloreze atmosfera Peninsulei în cele patru zile.

Zona Artei va funcţiona între 11 şi 22, iar programele de aic includ body painting, air brush tatoo, hannah tatoo, hair styling, pictură pe pahare de sticlă, pictură pe faţă, caricaturi, portrete rapide.

O secţiune specială este dedicată tuturor celor care îşi desenează un tricou, acestora Bumbac100 le va oferi produsul finit în mod gratuit. În plus vom premia cel mai reuşit design conţinând cel puţin unul din motivele festival, muzică, funtime cu 3 tricouri la alegere din catalogul de pe site-ul Bumbac100.  Desenele vor fi realizate folosindu-se markere de textil şi un aerograf performant Iwata puse la dispoziţie, şi ele tot gratuit, de Bumbac100 tuturor celora care vor veni la stand.

În Zona Artei vor avea loc în toate cele patru zile ale festivalului şi jonglerii cu foc, de la ora 22 seara.

Festivalul Peninsula se desfăşoară între 26 şi 29 august la Târgu Mureş, printre cele mai aşteptate concerte ale ediţiei din 2010 fiind Korn – în premieră în România – Tricky, Gorillaz Sound System, Phoenix, Omega, Europe, the Rasmus sau Dub FX, la care se adaugă DJ-i din toată lumea – Mark Knight (Marea Britanie), Fedde le Grande (Olanda), Hernan Cataneo (Argentina) sau Above and Beyond (Marea Britanie) – care vor mixa într-o locaţie dedicată special muzicii electronice, în Freedom Music Arena.

Biletele pentru Festivalul Peninsula se găsesc în reţeaua Eventim, pe site-ul www.eventim.ro, precum şi la o serie de locaţii alternative menţionate pe site-ul oficial al evenimentului, www.peninsula.ro .

Urmărește radio.ubbcluj.ro pentru cursul evenimentelor la Festivalul Peninsula 2010.


leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts