Antonio Gamoneda a primit marele premiu al Festivalului Internațional de Carte Transilvania

Cultură Din oraş

Clujenii s-au întâlnit în această seară cu poetul spaniol Antonio Gamoneda, laureat al Premiului Cervantes. Întâlnirea a avut loc în contextul evenimentelor organizate cu prilejul celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

Directorul festivalului, Vasile G. Dâncu a vorbit despre scopul acestui eveniment.

Vasile G Dancu

Aflat în centrul atenției, poetul spaniol a fost primit cu aplauze. Timp de două ore, participanții au asistat și la lansarea volumului Claritate neostenită, ediție bilingvă, româno-spaniolă, traducere realizată de către poetul clujean Dan Flămând.

Nu este primul eveniment dedicat poetului spaniol. Invitat de onoare al FICT, Antonio Gamoneda a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al UBB, în cadrul unei ceremonii organizată ieri, 8 octombrie. Poetul a spus că nu este pentru prima dată când primește acest titlu, dar este mândru de această distincție. A mai precizat că apreciază cultura românească și că se bucură să se afle în Cluj, “capitală culturală a României”.

Antonio Gamoneda

La eveniment au fost prezenți și Cătălina Iliescu Gheorghiu, Dinu Flămând și Lucian Nastasă-Kovacs. Lansarea volumului a fost urmată de o sesiune de autografe.

 Larisa Antal / Sursa fotografiilor: Larisa Antal

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts