Anim’est începe la Cluj-Napoca

Din oraş Eveniment

Festivalul de Film de Animaţie din România “Anim’est” începe azi, 28 octombrie şi va dura până în 30 octombrie. Evenimentul vine cu o secţiune mai amplă pentru cei mici, astfel că începând de azi şi până duminică, la Cinema Victoria rulează, de la orele 9:00, respectiv 11:00, scurt şi lungmetraje dedicate copiilor, părinților şi bunicilor, iar intrarea este liberă.

“Draga mea planet /Ma Petite Planète Chérie” deschide ediţia din acest an la Anim’est Cluj-Napoca, începând cu ora 9:00. Seria de filme de animație pentru copii este creată de Jacques-Rémy Girard şi oferă o abordare sensibilă și practică a temelor legate de mediul înconjurător. Proiecția va fi animată de Nagy Boglárka, responsabilul de audiovizual la Centrul Cultural Francez din Cluj.

Începând cu ora 11:00 va fi proiectat filmului poliţist “Viaţă de pisică / Une vie de chat”, unul dintre cele mai premiate lungmetraje animate ale anului.

 Programul continuă, şi astfel, de la ora 18:00, Cinema Victoria devine gazda primului calup de scurtmetraje, care au făcut senzaţie în rândul criticii de film. A doua parte a calupului de scurtmetraje începe tot azi de  la ora 22:00, la Cinema Victoria cu “Paprika”.

 De asemenea, “Prinde oaia!” este prima aplicație de smartphone dezvoltată de un festival de film din România şi va fi disponibilă și pentru fanii Anim’est de la Cluj-Napoc, astfel că, câteva zeci de oi virtuale 3D vor fi răspândite în oraş și așteaptă să fie găsite de iubitorii festivalului. Cei mai norocoşi vor primi tricouri şi sacoșe.

Biletele pentru proiecţiile din cadrul Anim’est se pot achiziţiona de la Cinema Victoria. Preţul unui bilet este de 8 lei. Costul pentru  elevi şi studenţi este de 5 lei.

Festivalul “Anim’est” este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Ogilvy.

_______________

Anca Baciu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts