Anim’est a plecat. Se întoarce când împlineşte 6 ani

Divertisment Eveniment
Dacă oaia Anim’est din acest an a avut 5 picioare aniversare, directorul executiv al festivalului, Vlad Ilicevici, speră ca într-o zi aceasta “să ajungă miriapodă”. Edíţia cu numărul 5 Anim’est a adus în acest weekend la Cluj câteva dintre cele mai apreciate filme de animaţie de la competiţia din Bucureşti.

Despre cele 3 zile de festival, Vlad Ilicevici spune că este mulţumit de faptul că această ediţie a fost mai bine primită la Cluj decât cele din anii anteriori. El intenţionează, de asemenea, să extindă Anim’est-ul din Cluj şi să organizeze Creepy Night Animation complex, cu live act şi mai multe proiecţii: “Evident că într-un viitor nu foarte depărtat vom încerca să facem un festival dinamic, drăguţ şi rock’n’roll, ca la Bucureşti”.
Cine a selectat fimele Anim’est? Conform directorului executiv, acestea sunt selectate de către Mihai Mitrică (Mitrix), dar la anul se gândesc să împartă selecţia la 3, întrucât sunt foarte multe filme.
Trei zile cu Anim’est

Clujenilor le-a plăcut festivalul de anul acesta. Ei au venit în număr mare să vadă proiecţiile de animaţie premiate şi apreciate în capitală.
Creepy Night Animation 2 a câştigat aplauzele publicului, în special pentru scurtmetrajele Chainsaw Maid, Burn the whole place down, Carne de mi carne sau Clean Carusel. O altă secţiune apreciată, în deschiderea căreia a vorbit regizorul scurtmetrajului Fard, David Alapont, a fost Mozaic.
Iluzionistul, una din cele mai aşteptate proiecţii, s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, primind aplauzele întregii săli a cinematografului Victoria.
Lungmetrajul care a încheiat proiecţiile  Anim’est a fost Kerity, casa poveştilor, regizat de Dominique Monféry a fost de asemenea recompensat cu aplauze.
Vom avea un festival de animaţie autohton? “Animaţia românească este în plină dezvoltare acum, dar este destul de mică. Suntem încă departe. Sperăm ca CNC-ul ( Centrul Naţional al Cinematografiei ) să dea mai multă atenţie acestei secţiuni” a declarat directorul executiv Anim’est, Vlad Ilicevici.

________

Oana Moisil

Foto: Anim’est

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts