Ambasadorul Austriei a adus veşti bune la Cluj

Administraţie Eveniment

Ambasadorul Austriei, Martin Eichtinger, a venit astăzi la Cluj-Napoca şi s-a întâlnit cu primarul Sorin ApostuAmbasadorul Austriei, Martin Eichtinger, a venit astăzi la Cluj-Napoca şi s-a întâlnit cu primarul Sorin Apostu.

În urma discuţiilor purtate cu ambasadorul, primarul Clujului a declarat că firmele austriece vor continua să îşi desfăşoare activitatea la Cluj . Hotărârea lor a fost aceea de a rămâne pentru a trece peste criză împreună. Aceştia îşi vor continua afacerile pe care le-au început încă din anul 1990.

„În 2019 Preşedinţia Uniunii Europene va fi asigurată de Austria, România şi Finlanda. Trebuie să se realizeze o întreţinere a relaţiilor care sunt şi aşa foarte apropiate, iar prin acest lucru se dovedeşte că Bucureştiul câteodată este prea departe”, a spus primarul Sorin Apostu (foto dreapta).

Printre discuţiile purtate, oficialii s-au referit la interesul manifestat de unii investitori din Austria faţă de domenii precum managementul apei, al  deşeurilor şi pentru folosirea energiei verzi. Cei doi oficiali au analizat, de asemenea, posibilitatea de a înfiinţa un consulat onorific la Cluj.

Volosciuc Iuliana

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts