Alo, Bruxelles? | Premiul Saharov pentru Libertatea de Gândire 2020

Euranet Plus

Premiul Saharov pentru Libertatea de Gândire este acordat anual, de către Parlamentul European.

Premiul Saharov pentru Libertatea de Gândire este acordat anual, de către Parlamentul European. Distincția a fost înființată în anul 1988, cu scopul de a aduce un omagiu persoanelor și organizațiilor care apără drepturile omului și libertățile fundamentale. Premiul este denumit în onoarea fizicianului și disidentului politic Andrei Saharov. Explică Eliza Vaş, expert în cadrul Institutului European din România:

“Valorile pe care este întemeiată Uniunea Europeană, precum democrație, drepturile omului, toleranță, respect pentru statul de drept, demnitate, reprezintă și modalități de recunoaștere a activității organizațiilor și a activiștilor din afara Uniunii care promovează aceste valori în țările și în comunitățile din care fac parte. Astfel, pentru recunoașterea eforturilor deosebite ale acestor persoane și entități, este acordat Premiul Saharov. 

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto: Eliza Vaş, expert serviciul Studii Europene, din cadrul Institutului European din România (foto: Institutul European din România)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts