Alo, Bruxelles? | Piața de desfacere britanică post-Brexit

Euranet Plus

Acordul comercial UE-Marea Britanie creează deja probleme transportatorilor europeni și comerțului cu fructe și legume dintre cele două entități.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel, au semnat, în penultima zi a anului trecut, tratatele care reglementează relația Uniunii Europene cu Regatul Unit post-Brexit. Pentru ca înțelegerea să intre în vigoare, era nevoie de undă verde din partea Parlamentului European, dar Consiliul a aprobat  aplicarea temporară a acordului până la votul din forul legislativ.

Daniel Buda, eurodeputat din grupul popularilor, explică de ce Parlamentul European a cerut o prelungire a perioadei de provizorat:

“În momentul de față discutăm de un acord provizoriu, valabil până în jurul datei de 27 februarie. Parlamentul European, prin vocea președintelui David Sassoli a cerut prelungirea ceste stări de provizorat până când forul legislativ se va putea implica în evaluarea sectorială a cestui acord în așa fel încât sectoarele economice să nu aibă de suferit din această perspectivă.”

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Daniel Buda (foto: © European Union 2020 – Source EP / Photographer Fred MARVAUX)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts