Alo, Bruxelles? | Implicaţiile diplomatice ale acordului UE-China privind investiţiile

Euranet Plus

Acordul dintre Uniunea Europeană și China privind investițiile poate contribui masiv la creșterea colaborării economice dintre doi dintre principalii actori ai scenei economice globale.

La sfârşitul anului trecut, Uniunea Europeană și China au ajuns, în fine, după 7 ani de negocieri, la o înțelegere pentru un vast acord legat de investiții.

L-am întrebat pe eurodeputatul Iuliu Winkler, membru al grupului Partidului Popular European, vicepreşedinte al Comisiei pentru Comerţ Internaţional a Parlamentului European, cât de important este acest acord pentru locul Uniunii Europene pe scena comerțului mondial?

“Anul 2020 a fost anul în care China a încheiat acorduri comerciale atât cu Statele Unite, cât şi cu ţările din zona Pacificului, un mega-acord în care alături de China vedem Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Vietnam şi alte state din regiune. În acest sens, Uniunea Europeană nu a făcut decât să rebalanseze această situaţie globală prin acordul politic încheiat în ultima zi a anului 2020, acordul de investiţii între UE şi China.”

– Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Sursa fotografiei: Iuliu Winkler (foto: © European Union,2019-Source EP/Photographer: Philippe Buissin)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts