Alo, Bruxelles? | Garanția Europeană pentru Copii

Euranet Plus UBB Radio

Garanția europeană pentru copii, o inițiativă a Parlamentului European, își propune prin strategia sa să promoveze egalitatea de șanse, astfel ca cei mai vulnerabili copii din Uniunea Europeană să aibă acces la asistență medicală, educație…

“Garanția europeană pentru copii”, o inițiativă a Parlamentului European, își propune prin strategia sa, să promoveze egalitatea de șanse, astfel ca cei mai vulnerabili copii din Uniunea Europeană să aibă acces la asistență medicală, educație, îngrijire, locuințe decente și nutriție adecvată.

În Planul Național de Redresare și Reziliență, care va fi finalizat curând, sunt cuprinse măsuri direct legate de Garanția pentru Copii. În calitate de co-raportor al Mecanismului de Redresare și Reziliență dedicat copiilor și tinerilor, europarlamentarul Dragoș Pîslaru a inclus măsuri concrete de prevenire a abandonului școlar și măsuri de educație remedială.

Planul Național de Redresare și Reziliență mai include și o componentă de sănătate care are în plan dezvoltarea de policlinici și de centre comunitare prin care familiile vulnerabile să aibă acces la servicii medicale și măsuri de combatere a sărăciei energetice: racordarea la rețelele electrice, extinderea acestora, măsuri de eficientizare energetică pentru locuințele familiilor vulnerabile.

Dragoș Pîslaru, europarlamentar Renew Europe, ne vorbește despre necesitatea Garanției Europene pentru Copii.

Agenda la nivel european în acest moment este despre noua generație. Astfel că noua generație trebuie să se regăsească în politicile europene, iar lucrul acesta a fost pus în practică printr-o serie întreagă de inițiative ale Parlamentului European, dar și ale celorlalte instituții europene importante. Există un pilon dedicat copiilor, tinerilor, educației și competențelor în Mecanismul de Redresare și Reziliență și avem, în planurile naționale ale tuturor statelor membre, măsuri speciale în vederea folosirii eficiente a acestei finanțări.  

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional

Foto: Dragoş Pîslaru, eurodeputat din grupul Renew Europe (Foto: © European Union 2019 – Source : EP Photographer Jean-Christophe VERHAEGEN)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts