Alimente sănătoase în piaţa studenţească

Educaţie Eveniment

Zece studenţi de la Masteratul de Agrobusiness  au vândut astăzi produse agroalimentare din producție proprie, chiar la parterul Facultăţii de Stiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB. Aceștia au venit cu ideea creării unei pieţe agroalimentare studenţeşti cu fructe proaspete, fresh-uri, sandwich-uri, prajituri de casă şi  miere de albine la parterul facultăţii.

Scopul acestei iniţiative este acela de a pune în practică noţiunile învăţate în cadrul masteratului, iar acest lucru a fost posibil cu ajutorul sponsorilor şi al profesorilor din cadrul masteratului.

Piaţa a fost deschisă astăzi între orele 9:00 şi 15:00. Preţurile produselor au fost modice, astfel încât un fresh a costat  3 lei, iar o o prajitură dintr-o varietate de sortimente, 1 leu.

„Organizarea unui astfel de eveniment este extrem de importantă nu doar pentru FSEGA, ci pentru întreaga Universitate. În primul rând, arată că studenţii noştri sţiu să coboare din turnul de fildeş al studiului abstract şi să se adapteze la cerinţele şi tendinţele pieţei. În al doilea rând, domeniul produselor agroalimentare este unul care, cred eu, va lua o amploare foarte mare în viitorul apropiat”, a afirmat, în deschiderea evenimentului, prorectorul UBB responsabil cu finanţarea şi administraţia, conf. univ. dr. Dan Lazăr, citat într-un comunicat de presa.

Studenţii implicaţi au declarat că sunt mulţumiţi de felul în care a fost primită această iniţiativă  în cadrul colegilor şi că doresc să repete experienţa şi anul viitor.

_________

Adriana Buga

Foto: Biroul media al UBB

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts