Alegeri pentru studenți. 72 de funcții de conducere așteaptă candidați

Educaţie UBB

În urma unor încălcări din Statutul Studentului, 72 de studenți reprezențanți din cadrul Consiliului Facultății și Senatului Universității ,,Babeș-Bolyai” (UBB) au fost demiși, iar noi alegeri se vor organiza luna aceasta. Decizia a fost luată în urma unei verificări a activităților depuse de aceștia, unde s-a constatat că majoritatea aveau atins maximul de absențe permise în cadrul ședințelor  sau că nu au fost prezenți deloc la respectivele întruniri. 

Prin urmare, Consiliul Studenților din UBB a anunțat organizarea unei sesiuni de alegeri la care se poate înscrie orice student înmatriculat la nivel licență, master sau doctorat:

,,Am constatat luna asta niște încălcări din statutului studentului și am acționat de cuviință. Am eliberat peste 70 de posturi din Consiliul Studenților la nivel de facultate  și la nivel universitate. Asta înseamnă șase senatori și  66 de reprezentanți în Consiliul Facultății. Iar din cauza asta se vor organiza aceste alegeri parțiale. Studenții respectivi și-au pierdut calitatea de studenți reprezentați  din cauza absențelor din structurile pentru care au fost aleși.”  a declarat Cătălin Hădadea, prefectul studenților din UBB.

alegeri

Depunerea candidaturilor se poate face în perioada 9-15 noiembrie, iar desfășurarea alegerilor va avea loc în data de 22 noiembrie la fiecare facultate. Pentru a putea vota, studenții trebuie să aibă asupra lor carnetul de student sau legitimația de transport cu viza la zi.

Dosarele de candidatură trebuie depuse la Registratura Universității în cazul dosarelor de studenți senatori sau la secretariatul Decanatului fiecărei facultăți, pentru dosarele de studenți membri în Consiliul Facultății.

Locurile vacante pentru aceste alegeri sunt la Facultatea de Biologie și Geologie, Facultatea de Business, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Istorie și Filosofie, Facultatea de Fizică, Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Facultatea de Teatru și Televiziune, Facultatea de Geografie, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică-Informatică, Facultatea de Științe ale Educației, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Teologie Ortodoxă și Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

Loredana Bertișan/ Sursă foto: CSUBB

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts