Alege viața! Respectă regulile de circulație!

Social

În perioada 26-28 noiembrie vor avea loc acțiuni de supraveghere a traficului în toată țara. Polițiștii vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei autovehiculelor aflate în dotare. Această inițiativă vine din partea şefului Poliţiei Române.
Scopul acestui demers este combaterea principalelor cauze ale accidentelor grave de circulație. Pe parcursul acestui an au fost înregistrate mult mai multe accidente din care au rezultat moartea sau rănirea gravă a pasagerilor, comparativ  cu  anul trecut. Monitorizarea se face ținând cont de principalele ore și zone cu risc de accident identificate la nivelul fiecărei localități.
Principalele cauze ale accidentelor, însumând 50% din totalul neregulilor din trafic, sunt încălcarea vitezei legale, traversarea neregulamentară a pietonilor, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor și pietonilor, se arată într-un comunicat al Poliției Române.
Anul cu cel mai mare număr de accidente înregistrate a fost 2008. În vederea reducerii riscului rutier au fost luate o serie de măsuri pe parcursul următorilor trei ani care s-au dovedit a fi benefice.
______________
Ioana Gale

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts