Acordul dintre Ministerul de Interne și Patriarhia Română a fost revizuit. Paștile vor fi distribuite la locuințele oamenilor, de voluntari ai bisericii

Administraţie UBB Radio

Acord revizuit între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română, după ce președintele Klaus Iohannis a spus: „După sărbători vom avea înmormântări!” solicitând totodată schimbarea acordului.

Aseară, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a făcut public acordul revizuit între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română. Acesta prevede ca prescurile de Paști și Lumina de la Ierusalim să fie împărțite oamenilor, la casele lor, de către voluntari și personalul fiecărei biserici. A fost necesară o revizuire a acestui acord deoarece cel de dinainte prevedea ca persoanele care  sărbătoresc Învierea Domnului la acest final de săptămână să se deplaseze la biserică pentru a primi prescura sfințită și înmuiată în vin.

Acest lucru l-a nemulțumit pe șeful statului care într-o declarație a spus că acest acord trebuie revizuit deoarece „nu avem niciun motiv de relaxare!” iar „cuvântul de ordine este: stați acasă!”

Și în mediul online, pe rețeaua de socializare Facebook, au apărut nemulțumiri și critici. Un utilizator spune:

„Vă mulțumim că ne permiteți să mergem la Biserică, să stăm acolo 20-50-100 de persoane, la coadă să luăm Paști, dar nu ne lăsați să mergem la familia noastră de sărbători. Practic acest mers la biserică e mai periculos decât a merge la părinții și apropiații noștri. Am putea să ne urcăm în mașină și să nu mai coborâm până la destinație, pentru că de 2 săptămâni stăm tot în case.”

O altă persoană a transmis tot pe Facebook:

„Guvernul PNL nu vrea să rămână în istorie drept: Guvernul ce a oprit lumina de Paști!”.

Data Sărbătorilor Pascale în acest an este 19 aprilie. Astfel zilele în care se vor distribui Sfintele Paști sunt: 17 și 18 aprilie în intervalul orar 8:00-17:00 și 19 aprilie între orele 6:00-12:00. Lumina de la Ierusalim va fi distribuită în parohiile ortodoxe în seara zilei de 18 aprilie începând cu ora 20:00.

Sursa: Digi24

Ionuț Albu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts