A început Festivalul Jazz in the Park la Cluj-Napoca 

Cultură Din oraş

A cincea ediție a Festivalului Jazz in the Park a debutat astăzi, 26 iunie 2017. Timp de șapte zile se vor organiza peste 100 de concerte în diferite zone ale Clujului: în parc, la operă, pe mal, în stradă și pentru prima dată la Pata Rât.

Printre artiștii care vor concerta live se numără Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Dhafer Youssef, Vintage Trouble, Viva Vox, Tatran, Dario Rossi, Hidden Orchestra și mulți alții care vor aduce spiritul de Jazz în comunitatea clujană. Concertele vor avea loc pe 9 scene, iar noutățile din acest an sunt scena amplasată lângă groapa de gunoi la Pata Rât, concerte cu intrare liberă și bilet neobligatoriu în Parcul Central și pe malul Someșului, arta stradală sau concerte pe bilete și abonamente la Opera Maghiară cu trei personalități internaționale ale Jazz-ului.

Unde se desfășoară Jazz in the Park 2017

Deschiderea festivalului are loc la Opera Maghiară cu Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. Tot la Opera Maghiară va fi prezent marți avangardistul jazz și world music Dhafer Youssef, iar miercuri va fi prezentă regina muzicii latino jazz, Susana Baca.

Și în acest an Jazz-ul va răsuna în Parcul Central, unde vor fi amplasate trei scene în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Ca o noutate în acest an una dintre scene va avea tematica electro-jazz, iar printre artiștii care vor concerta acolo se numără Jojo Mayer&Nerve, Hidden Orchestra, Skalpel, Niogi&Pete Lockett.

De asemenea, festivalul se va desfășura în diferite zone ale Clujului, pe malul Someșului în perioada marți-joi, la Pata Rât- marți, iar reprezentații artistice stradale vor avea loc pe bulevardul Eroilor, în fața clădirii The Office, la Off the Wall sau în fața Operei Maghiare.

Concerte de neratat la Jazz in the Park

Deschiderea festivalului 26 iunie Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Opera Maghiară Cluj, ora 20:00.

  • 27 iunie- avangardistul stilurilor jazz și world music, Dhafer Youssef, Opera Maghiară Cluj, ora 20.00.
  • 28 iunie- Regina Muzicii Latino Jazz,  Susana Baca, Opera Maghiară Cluj, ora 20.00.
  • 1 iulie- Skalpel, hip-hop și jazz pe Electro- Jazz Stage, Parcul Central, ora 21.00.
  • 1 iulie- Recital de pian de la miezul nopții susținut de pianistul Bogdan Vaida, Parcul Central, ora 00.00.
  • 2 iulie – Concertul în premieră națională Vintage Trouble, Parcul Central, ora 22.00.
  • Corul acappella Viva Vox cu interpretări senzaționale după Nirvana, Rammstein, Coldplay, Parcul Central, ora 22.00

Bilete neobligatorii și Fondul Jazz in the Park

Intrarea este liberă la concertele din spațiile publice- Parcul Central, malul Someșului, Pata Rât, iar cei care doresc pot cumpăra cel puțin un bilet neobligatoriu de minim 10 lei pentru a suține Fondul Jazz in the Park.

Fondul își propune să finanțeze două proiecte de susținere a zonei defavorizate de la Pata Rât, dar și finațarea celor mai creative și practice inițiative din Cluj-Napoca.

– Sabrina-Ștefania Rotaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts