Jurnaliștii cu minim doi ani de experiență se pot înscrie la Bursele JTI. Training-uri, vizite de lucru la Bruxelles și stagii de pregătire

Media UBB Radio

De Ziua Mondială a Presei, Bursele JTI pentru Jurnaliști au anunțat ediția din 2020-2021 a programului realizat cu sprijinul foștilor bursieri, al Asociației „Clubul Presei Economice”, al Fundației Art Production și al agenției Ad Media Consult, precizează un comunicat postat pe site-ul organizației.

După 21 de ani de la apariție, programul se adresează ziariștilor care doresc să își consolideze experiența profesională și încurajează pregătirea în domeniul politicilor europene. Totodată programul contribuie la înțelegerea modului în care temele europene sunt abordate de către mass-media internațională, se arată în documentul citat.

Bursele JTI pentru Jurnaliști se desfășoară în trei etape: un training specializat, susținut în România de către experți în problematici europene, o călătorie de o săptămâna la Bruxelles, pe durata căreia ziariștii se vor întâlni în mod formal și informal cu oficialii Uniunii Europene, precum și stagii de pregătire profesională, timp de patru săptămâni, la Bruxelles.

Potrivit organizatorilor, la ediția 2020-2021 a burselor JTI sunt invitați ziariști din presa scrisă, radio, online și TV, specializați în diferite domenii (economic, politic, social), care trebuie să respecte o serie de condiții: trebuie să aibă experiență profesională de minimum doi ani, vârsta de până la 40 de ani și abilitatea de a comunica în limba engleză.

De asemenea, comunicatul precizează că preselecția candidaților se va face pe baza dosarului de înscriere, care trebuie să conțină Curriculum Vitae, formular de înscriere, portofoliu cu trei materiale relevante pentru unul dintre domeniile precizate anterior și două scrisori de recomandare, iar selecția se va face pe baza unui interviu.

Bursele JTI pentru Jurnaliști au fost lansate în anul 2000, ca o continuare a programului inițiat în anii ’90 de National Forum Foundation, cu sprijinul Guvernului SUA. Obiectivul acestui program a fost dezvoltarea cunoștințelor și abilităților jurnaliștilor, prin expunerea la realitățile democrațiilor dezvoltate, practică profesională, mai întâi în SUA, apoi la Bruxelles, se specifică în documentul de presă publicat pe site-ul instituției.

Dosarele de înscriere se pot depune atât online prin intermediul site-ul  www.bursejti.ro  sau pe adresa de email contact@bursejti.ro, cât și în varianta printată la sediul instituției, se notează în anunț.

Sursa: Facebook JTI

Cătălina Hui

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts