Toate bisericile și lăcașurile de cult au fost închise în urma ordonanței militare numărul 3

Eveniment

Toate bisericile și lăcașurile de cult au fost închise, ca decizia a ordonanței militare numărul trei. Laurențiu Turbuc, vicar al Parohiei „Fericitul Ieremia”: „Biserica este alături de credincioșii ei și în aceste momente dificile prin diferitele mijloace de comunicare”

Numărul persoanelor din România infectate cu coronavirus este în continuă creștere, potrivit datelor oficiale furnizate de autorități. În acest sens, autoritățile au decis ca slujbele să nu mai poată fi realizate nici măcar în aer liber, așa cum era înainte. Lăcașurile de cult și bisericile s-au închis începând de duminică bisericile, dar Bisericile recomandă în continuare credincioșilor să se roage de acasă. Mai multe detalii cu privire la această situație ne oferă preotul Turbuc Laurențiu, vica al Parohiei „Fericitul Ieremia”, Bacău:

Închiderea bisericilor și a lăcașelor de cult este doar una din caracteristicile ordonanței militare, hotărârea presupunând și limitarea, până la interzicerea circulației tuturor persoanelor în afara locuințelor, iar deplasările care se fac în exteriorul gospodăriilor trebuie să fie motivate printr-o declarație pe proprie răspundere. Nerespectarea acestor reguli impuse de Guvern duce la atenționări și sancțiuni și pedepsele pot ajunge până la 15 ani de închisoare.

Sursa foto: Semnele Timpului

Maria Turbuc

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts