Spitalul Județean Suceava închis în urmă cu două zile, se redeschide pentru un interval de 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție

Sănătate UBB Radio

Pe data de 23 Martie spitalul Județean Suceava a fost închis în urma infestări cu noul COVID 19. Ministerul Sănătății a hotărât să închidă spitalul în urma infestări a 52 de cadre medicale, întregul personal a intrat în carantină, iar pacienți aflați cu alte probleme de sănătate au fost transferați la alte spitale din țară.

Pacienții confirmați pozitiv la COVID 19 vor fi repartizați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.  Din cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv prntru COVID 19. Aceștia sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu. De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri au fost și ei testați pozitiv pentru coronavirus, din cadrul spitalului județean se află internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

Sursă: Ministerul Sănătății

Poliec Denisa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts