Mașinile pe benzină şi diesel vor fi interzise în oraşele europene până în 2050

UBB Radio UE

Circulaţia autovehiculelor, care funcționează pe benzină şi motorină, în centrele marilor oraşe europene va fi interzisă până în 2050 de către Comisia Europeană.

În acest mod se urmărește scăderea cu 60% a emisiilor de dioxid de carbon şi diminuarea dependenţei de petrol a Europei, se arată în comunicatul Comisiei Europene. De asemenea, persoanelor care călătoresc pe o distanţă mai mică de 305 kilometri li se recomandă folosirea trenului.

„Competitivitatea sistemului de transport este vitală pentru Uniunea Europeană, pentru creşterea economică, pentru piaţa muncii şi pentru confortul oamenilor.” a declarat comisarul european pe probleme de transport Siim Kallas, cel care a avut această inițiativă.

Comisia Europeană îşi propune ca 50% din parcul auto din Europa să fie format  din maşini cu zero emisii de CO2 până în 2030, iar până în anul 2050 toate maşinile care funcţionează pe benzină sau motorină să fie interzise în marile oraşe europene, informează money.ro.

Se are în vedere înfiinţarea unui sistem centralizat de transport în Europa menit să lege toate aeroporturile  de principalele linii feroviare, atât pentru transportul de persoane cât și pentru cel de marfă.

_________________

Ana Giol

Foto: ecoautoninja.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts