95 de ani de la Marea Unire

Cultură Eveniment

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, instituție ce aparţine Consiliului Judeţean Cluj, a organizat în această perioadă o serie de reprezentații artistice dedicate Zilei Naţionale a României.

95 de ani de la Marea Unire

Momentele artistice şi-au început prezentarea în data de 27 noiembrie 2013 şi s-au desfăşurat până astăzi, 2 decembrie 2013, având titlul de deschidere „România ‘95”. Tot acest program a putut fi privit la sediul instituţiei de pe strada Fabricii de Zahăr, unde au avut loc reuniuni corale, spectacole de muzică şi dans popular şi inaugurări de noi secţii sau cursuri ale şcolii.

În cadrul acestui program, vineri, 29 noiembrie, clujenii au avut parte de un spectacol de muzică populară dedicat Zilei Naţionale a României, susţinut de cursanţii şcolii de la secţiile de muzică populară şi instrumente. Aceştia au fost acompaniaţi de taraful „Plaiuri Someşene”, coordonat de prof. Vasile Chiorean şi au interpretat atât cântece patriotice cât şi cântece cu tradiţie străbună din numeroase zone folclorice ale ţării precum: Ardeal, Maramureş, Bucovina şi Oltenia. De asemenea, în scenă a urcat şi Ansamblul „Popular” al Şcolii de Arte, instructor coregraf Florin Rusu cu o suită de dansuri tradiţionale din diferite zone etnografice.

Cu această ocazie a fost inaugurată şi noua scenă a sălii „Şantier” si totodată cei prezenţi au putut admira în Galeria „Chipurile Clujului” şi expoziţia „România” ce cuprinde lucrări de pictură, grafică, artă fotografică, sculptură şi ceramică.

Intrarea a fost liberă iar acţiunile au fost coordonate de experţii: Ana Strîmturean, Balla Csaba, Claudiu Ciotleuş, Duiliu Crişan, Fabian Arpad, Andras Koncz Munich, Melinda Farkas, Oana Pop.

– Adriana Leonti Sursa fotografiei: Fabrica de cultură Cluj

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts