800 de milioane de euro, bani alocați de Comisia Europeană pentru continuarea unor proiecte de infrastructură și transport

UBB Radio UE
Sursa fotografiei: www.business24.ro

Comisia Europeană a aprobat vineri, 27 ianuarie a.c., continuarea unui număr de zece proiecte de infrastructură de transport și de mediu, conform unui comunicat de presă remis Hotnews.ro.

Lucrările începute în vechea periodă de programare, care trebuiau să fie finalizate în perioada 2007 – 2013, vor fi reîncepute acum, la decizia Comisiei Euroepene de a permite continuarea acestora din bani europeni alocați pentru perioada 2014 – 2020. Contribuția financiară a UE pentru finalizarea acestor lucrări este de 800 de milioane de euro, arată Hotnews.ro.
Proiectele vizează infrastructura de transport, prin construcția șoselei de centură a Brașovului și reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Simeria, dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor pentru județele Caraș-Serverin, Constanța și Iași, reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și a sistmeului de canalizare pentru județele Constanța și Ialomița, extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată pentru județele, Teleorman, Sibiu și Brașov. De asemenea, unul dintre proiecte vizează prevenirea dezastrelor naturale prin crearea unui sistem informațional WATMAN pentru managementul integrat al apelor, conform sursei amintite mai sus.
– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: Business24

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts