80% dintre români au încredere în personalul medical, însă la polul opus se află directorii de spitale în care au foarte puțină încredere

Sănătate UBB Radio

Românii au tot mai multă încredere în cadrele medicale și în Ministerul Sănătății. Directorii de spitale nu le inspiră încredere din cauza gestionării defectuoase a unor spitale care s-au transformat în focare de infecție cu coronavirus.

Potrivit unui sondaj realizat de către IMAS la comanda Europa FM, 80% dintre români au multă și foarte multă încredere în personalul medical din România ce continuă să lupte împotriva coronavirusului.

Din rezultatele aceluiași sondaj reiese că directorii de spitale nu au câștigat încrederea românilor deoarece aceștia sunt răspunzători pentru gestionarea activității unui întreg spital. Potrivit Digi24, Mircea Macovei este răspunzător pentru infectarea cu coronavirus a unui număr mare de cadre medicale și pacienți.

Pornind de la aceste date, am discutat cu mai mulți studenți despre încrederea în cadrele medicale. Iată ce ne-au spus:

„Din punctul meu de vedere, în această perioadă cadrele medicale își dau toată silința și sunt 100% implicate în vindecarea pacienților, ceea ce mă face să îmi pun toată încrederea în serviciile medicale ale României, pentru că da, avem medici foarte bine pregătiți!” a declarat Pop Adelina.

Maria Cozma, o tânără studentă ne confirmă că are încredere în sistemul medical:

„Da, am încredere în sistemul medical și sunt sigură că și acum, în contextul pandemiei sunt oameni dedicați printre cadrele medicale și cele auxiliare, care fac eforturi pentru a-și îndeplini cât mai bine atribuțiile și pentru a salva cât mai multe vieți. Personal, consider că depinde mult despre ce localitate vorbim. Sunt locuri în care standardele la care sunt tratați pacienții sunt excelente și locuri în care lipsesc materiale sanitare, chiar sunt prea puține cadre medicale față de numărul mare de pacienți.”

„Relația dintre medic-pacient ar trebui să fie una deschisă și foarte bună fiindcă mereu sănătatea este pe primul loc. În ceea ce privește noul virus, eu sunt de părere că ar trebui să le fim recunoscători medicilor și tuturor din acest domeniu, fiindcă fără ei cu siguranță nu am reuși să controlâm acest virus și nu am putea face față situației. Cu toate că ei sunt cei mai expuși, nu renunță să își facă datoria și luptă în continuare pentru sănătatea și binele nostru.” a declarat Draia Raluca.

Bianca spune că încrederea oferită medicilor în timpul crizei din prezent se datorează faptului că acești oameni au un scop comun, acela de a ajuta și a vindeca.

„Acela a fost și gândul cu care au pornit la începutul carierei, când au depus Jurământul lui Hippocrate. Ori, pe de altă parte, am ajuns să nu credem în abilitățile statului de a ne soluționa problemele pentru că au fost nenumărate cazurile în care reprezentanții instituțiilor și-au urmărit scopurile personale.”

Potrivit grupului de comunicare strategică, în momentul actual, în România există 13.512 de persoane infectate cu acest virus. Dintre acestea peste 1000 de cazuri sunt reprezentate de cadre medicale infectate. Numărul deceselor a ajuns la 818 iar printre acestea se numără și 7 cadre medicale.

Sursa: Shutterstock

Ionuț Albu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts