650 de masterande vor primi burse în valoare de 3000 de lei/an

UBB UE

650 de studente masterande din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai vor beneficia, timp de doi ani, de burse sociale în valoare de 3000 de lei/an. Suma de  333 de lei va fi virată lunar în contul beneficiarei, timp de 9 luni/an.

Fondurile provin din proiectul european „Reconstrucţia statutului femeii: De la discriminare, la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane coordonat din partea UBB de către prof. univ. Dr. Adriana Băban, şef catedra de Psihologie.

Pentru a obţine aceste burse, studentele masterande trebuie să încadreze în una dintre următoarele categorii: să provină din familii cu un venit mediu lunar per membru al familiei mai mic decât 670 de lei, să se afle în evidenţa unităţilor medicale cu diagnostic de TBC, diabet, boli maligne, sindrom de malabsorbţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, infestare cu virusul HIV sau bolnave de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular acut, etc., să fie încadrate într-o formă de dizabilitate fizică, să fie orfane de ambii părinţi, să provină din casele de copii sau plasament familial şi să nu realizeze alte venituri.

Masterandele care încep anul II de studiu pot aplica pentru aceste burse în perioada 1-15 septembrie 2011, iar cele care încep anul I, în perioada 19-28 septembrie 2011 la Institutul de Psihologie, luni şi marţi, între orele 15:00 – 17:00  şi joi, între orele 9:00 – 11:00. Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul www.rsf.uaic.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts