400 de copii cu dizabilități au petrecut momente unice în cadrul Olimpiadei Inocenților, la Bistrița

Din oraş

Olimpiada Inocenţilor, cel mai mare eveniment dedicat copiilor cu dizabilităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, a adus zâmbete celor peste 400 de copii cu deficienţe, care au petrecut momente unice  în cadrul activităţilor desfăşurate în Parcul central al oraşului Bistriţa, joi 10 mai.

Fundaţia Inocenţi- Romanian Children’s Relief a organizat o nouă ediţie (a XII-a) a Olimpiadei Inocenţilor, eveniment care a mobilizat organizaţiile de voluntari din oraş dar şi tinerii care au vrut să facă parte din echipa de pregătire a activităţilor. „Olimpiada va cuprinde o înlănțuire de momente emoționante în care copilăria, bucuria și egalitatea de șanse se prind într-o <<horă>> a prieteniei.” au precizat organizatorii Olimpiadei.

Mai mult de 200 de tineri voluntari s-au alăturat celor peste 400 de copii cu dizabilităţi care s-au bucurat de activităţile artistice precum dans, cântece, poezii, pictură şi desen dar şi activităţile sportive cum ar fi baschetul, tenis de masă, fotbal, atletism şi alte jocuri pregătite în diverse locuri din Parcul Municipal.

Toate activităţile au fost adaptate nevoilor copiilor, fiecare putând participa la cel puţin o activitate din cadrul evenimentului.Organizatorii susţin că acest eveniment este menit să aducă zâmbete şi veselie copiilor care au parte de un dezechilibru în ceea ce priveşte egalitatea socială.

„Vrem să le arătăm că şi ei sunt importanţi, că şi ei contează şi că măcar odată pot vedea că lucrurile pe care îi fac să fie diferiţi, nu există, în esenţă suntem toţi la fel!”, afirmă zâmbind unul dintre voluntari.

Olimpiada Inocenţilor va mai avea loc şi în anii care urmează. „Devenită deja o tradiție a Inocenților, olimpiada un va lipsi nici anul care vine” precizează Fundaţia Inocenţi pe paginade Facebook a evenimentului.– Lorena Pintilie / Sursa fotografiei: Pagina oficială Romanian Children’s Relief

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts