277 de cetățeni din Franța și Regatul Unit, repatriați de autoritățile române

Administraţie UBB Radio

Ministerul Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Ministerul Afacerilor Interne, alături de compania de transport aerian Tarom au facut posibilă revenirea în țară a 277 de cetățeni români, întoarcerea lor fiind întârziată de măsurile restrânse ale transportului aerian impuse de pandemia de Covid-19, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Externe.

Din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord s-au întors 137 de români, iar din Franța 140 de români în seara zilei de 23 mai pe rutele București-Paris-București și București-Londra-București.

Acest lucru a fost posibil datorită demersurilor diplomatice a celor trei ministere și a companiei aeriene Tarom pentru repatrierea acestora pe fondul restricțiilor pandemiei de Covid-19.

Printre cei repatriați din Franța se află doi străini, studenți plecați în program  Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă au fost anulate, turiști și medici rezidenți din Statele Unite ale Americii care au mers cu scopul de a își desfășura stagiul.

Din Regatul Unit au revenit un cetățean britanic cu cetățenie română, studenți, persoane care au fost în scopuri medicale și muncitori sezonieri din Insula Jersey. Pentru cei din urmă consulii onorifici ai României din St. Helier și Southhampton alături de autoritățile locale au reușit facilitarea acțiunilor  de repatriere. Alături de aceștia s-a întors și un cetățean canadian.

Sursa: Wikipedia

Dana Coțovanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts