200 minute de film la Casa Matei

Eveniment

200 minute de film la Casa MateiEvenimentul “100 de minute suedeze” si “100 de minute românești” se va lansa astăzi, în Sala Mare a Casei Matei Corvin cu începere de la ora 19. Cu această ocazie clujenii vor putea viziona proiecții ale unor lucrări de artă video din Suedia și România care ilustrează viziunea artiștilor din cele două țări asupra societății în care trăiesc.

Gabriela Rostaș, PR la Universitatea de Artă și Design afirmat că motivul pentru care s-a organizat acest gen de eveniment a fost succesul de acum trei ani, cu “100 de minute filandeze”: “Am avut un public numeros în condițiile în care noi avem la Universitatea de Artă, secții de artă video. În afară de aceasta avem foarte mulți studenți de la grafică pe care îi interesează zona aceasta, de animație, de artă video. Încercăm să le oferim studențior noștri posibilitatea de a intra în contact cu tendințele artei contemporane atât din România cât și de peste hotare. Încercăm sa le creăm accesul la informație, la personalități din lumea artei. Spre exemplu acum o lună jumătate au avut ocazia să o cunoască pe Catherine Millet, redactorul șef al prestigioasei reviste franceze Art Press.” a mai adăugat a Gabriela Rostaș.

Evenimentul, inițiat de Pavilion Unicredit în colaborare cu Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, se va încheia mâine cu proiecția “100 de minute românești”.

Angela Alecsandru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts