150 de zboruri anulate din cauza norului de cenuşa vulcanică

Internaţional Social

Aeroporturile din nordul Germaniei au fost închise azi dimineaţă la ora locală 05:00,  (06:00 ora României) din cauza unui nor de cenuşă vulcanică care a fost degajat de către vulcanul irlandez Grimsvötn.

Compania aeriană germană care a anulat zborurile este Lufthansa, iar purtătorul de cuvânt a anunţat că aeroporturile din Bremen şi Hamburg sunt închise, iar deschiderea lor se va face în jurul după amiezei zilei de miercuri.

“Aterizările şi decolările vor fi suspendate la aeroportul din Bremen începând cu ora locală 5.00, iar la Hamburg, începând cu ora 6.00”, a declarat serviciul de securitate aeriană germană DFS, citat de mediafax.ro

De asemenea, agenţia germană a precizat că şi aeroporturile din Berlin ar putea fi afectate în timpul zilei de miercuri.

Autorităţile germane le cer pasagerilor să solicite informaţii cu privire la posibile anulări ale curselor, fără a preciza cât timp vor dura perturbările provocate de cenuşa vulcanică.

Vulcanul Grímsvötn a început să erupă sâmbătă. Acesta se află situat sub calota gheţarului Vatnajökull şi este înconjurat de mai multe lacuri glaciare. Erupţia, în urma căreia lava a intrat în contact cu gheaţa, a declanşat un nor imens de fum şi a determinat închiderea spaţiului aerian islandez. Vulcanul este unul din cei mai activi ai Islandei împreună cu Hekla, iar regiunea este cunoscută drept una dintre cele mai fierbinţi ale lumii, din punct de vedere al activităţii vulcanice.

_____________

Andreea Stăicuţ

Foto: theasiasun.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts