„Romania Seen Through Their Camera” la Turnul Croitorilor

Din oraş

Expoziția „Romania Seen Through Their Camera” va fi vernisată sâmbătă, 10 decembrie, la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca, la ora 18. Aceasta cuprinde fotografii care surprind viziunea a 25 de tineri din Franța, Letonia, Italia, Polonia și Portugalia asupra Transilvaniei și Maramureșului.

Fotografiile, împreună cu alte materiale video și articole, au fost realizate în cadrul proiectului internațional „Romania Seen Through Your Camera”, finanțat de Comisia Europeană, care a vizat combaterea prejudecăților și stereotipurilor negative despre români și rromi în afara granițelor.

În perioada 20-28 august 2011, 25 de tineri din 5 țări europene au surprins în fotografii, filmulețe și testimoniale spațiul transilvănean. Alături de fotografii vor fi expuse și articole cu impresiile pe care aceștia le-au scris despre Mănăstirea Bârsana, Cluj-Napoca, Munții Apuseni (Gârda de Sus), Sibiu, Brașov și Sighișoara. Rezultatele proiectului se vor materializa într-o serie de albume foto și DVD-uri ce vor fi distribuite în cele 6 țări participante la proiect. În 2012, proiectul va fi reluat în alte regiuni ale țării și într-un final se va ajunge la un brand al României creat tocmai de publicul țintă căruia îi sunt adresate materialele brandului de țară.

Inițiatorii şi organizatorii proiectului vor povesti despre experienţa lor şi planurile de viitor ale proiectului mâine, 9 decembrie, începând cu ora 11, la Turnul Croitorilor, în cadrul unei conferințe de presă, iar expoziția va fi deschisă din 10 până în 17 decembrie.

______________

Ana Giol

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts