Lupta anti-SIDA: Fundiţă de lumini pe căminul 16 din Hasdeu

Din oraş Sănătate

Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj a realizat astăzi o nouă acţiune în cadrul proiectului 3S Sănătate sexuală şi lupta anti-SIDA. Ei au reuşit să formeze o fundiţă de lumini ce simbolizează lupta împotriva virusului HIV.

Campania iniţiată de Organizaţia Studenţilor Medicinişti s-a concretizat astăzi prin crearea unui sincron de lumini pe faţada căminului 16, cel mai mare cămin din Complexul Studenţesc Hasdeu. Sincronul de lumini reprezenta o fundiţă roşie, simbol al luptei împotriva virusului HIV. Studenţii din cămin au primit becuri de culoare roşie care la ora 20.00 au fost aprinse, iar ceilalţi au fost rugaţi să stingă lumina pentru câteva minute.

Anterior acestui eveniment, echipa 3S a mers în căminele studenţeşti din Cluj-Napoca, unde a împărţit studenţilor pliante informative şi prezervative. De asemenea, studenţii au fost invitaţi să participe la strângerea de fonduri pentru copiii infestaţi cu virusul HIV de la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Cu banii strânşi vor fi cumpărate pentru aceşti copii cadouri de Crăciun.

 Tot în cadrul acestei campanii va avea loc joi, în Piaţa Mihai Viteazul o acţiune prin care mai mulţi voluntari vor încerca să formeze dintr-un material de culoare roşie o fundiţă umană. De asemenea, trecătorii vor putea fi informaţi cu privire la această campanie.

Campania 3S Sănătate sexuală şi lupta anti-SIDA are scop informarea populaţiei din municipiul Cluj-Napoca cu privire la infecţia cu virusul HIV. Această campanie se desfăşoară pentru prima dată la Cluj în perioada 5-8 decembrie.

________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts