„1000 de cocori pentru Japonia” la Cluj-Napoca

Administraţie Eveniment

Campania „1000 de cocori pentru Japonia” de strângerii de donații pentru niponii afectați de cutremur, tsunami și pericolul radiațiilor a fost demarată, astăzi, de  Asociația Casa Japoniei în colaborare cu Primăriei Municipiului Cluj- Napoca.

 

„Această campanie are la bază o poveste a unei fetițe japoneze afectată de radiațiile emise de bomba atomică de la Hiroshima. În Japonia există o credință populară care spune că celui care va reuși să împăturească 1000 de cocori în tehnica origami i se va îndeplini cea mai arzătoare dorință. Fetița a început să își creeze cocorii pe care să îi împartă încercând astfel să i se îndeplinească dorința de a se vindeca, însă a murit înainte să apuce să treacă de cel de-al 664-lea cocor. Prietenii ei au continuat munca și au terminat cei 1000 de cocori. Astăzi, în parcul păcii de la Hiroshima, există o statuie a fetiței cu un cocor în mână.”, a povestit  primarul Sorin Apostu originea acestei inițiative de ajutorare a sinistraților niponi.

[audio: http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/03/apostu-si-cocorii1.mp3]

Cei interesați pot merge în Piața Mihai Viteazu, până pe 6 aprilie, de unde vor primi un cocor în schimbul unei donații.

______________

Ana Giol

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts