“Schimbarea antrenorului la Vaslui nu ne cade bine”

Sport UBB Radio

Tehnicianul formaţiei CFR Cluj, Sorin Cîrţu, a vorbit, într-o conferinţă de presă, care a avut loc astăzi, despre partida pe care echipa clujeană o va disputa, vineri, la Vaslui, în cadrul etapei cu numărul 11 a Ligii I.

Cîrţu a declarat că acest meci este unul important, la fel ca şi cele care urmează, deoarece poziţia echipei în clasament,  precum şi titlul, care este unul dintre obiectivele echipei pentru acest sezon, obligă gruparea din Gruia la victorie. De asemenea, antrenorul feroviariarilor a mai spus că înlocuirea spaniolului Lopez Caro pe banca vasluiană cu Viorel Hizo, nu este benefică pentru CFR, pentru că întotdeauna o astfel de schimbare duce la o emulaţie în jocul formaţiei respective, mai ales că Hizo a mai stat la cârma formaţiei moldovene şi cunoaşte o parte din jucători.

Printre pericolele identificate, la FC Vaslui, de tehnicianul oltean se numără Weslez şi Sânmărtean, care în opinia lui Cîrţu sunt jucători greu de strunit cînd vine vorba de jocul om la om.

Mijlocaşul Gabi Mureşan nu va putea fi folosit, deoarece accidentat fiind, a recidivat la antrenamentul de miercuri, când a avut nevoie de intervenţia medicului. Un alt jucător care nu va face deplasarea la Vaslui este italianul Ferdinando Sforzini, accidentat şi el.

Ioan Hora va face parte din lotul care va pleca în Moldova, chiar dacă nu se va putea conta pe el pentru toate cele 90 de minute.

Tehnicianul clujenilor a mai spus de asemenea, că jocul ofensiv adoptat de formaţia din Gruia în ultima perioda, va trebui adaptat în funcţie de adversar, mai ales că în partida de vineri se vor întâlni două echipe cu pretenţii.

Referitor la programul încărcat pe care elevii săi îl vor avea în perioada următoare, Cîrţu a declarat că îşi doreşte ca aceştia să obţină maximul de puncte din campionat, victorii în Cupa României şi 1, 2 sau 3 puncte în Champions League. În ceea ce-i priveşte pe cei de la Bayern Munchen, adversarii CFR-ului în următoarea înfruntare europeană,  olteanul a precizat că nemţilor nu trebuie să li se plângă de milă deşi aceştia nu vor putea conta pe Ribery, Robben şi Klose.

În legătură cu scandalul dintre „ regele” Gheorghe Hagi şi selecţionerul Răzvan Lucescu, antrenorul clujenilor a ţinut să precizeze că nu face parte din nici una dintre tabere, însă că nu a înţeleş nici el afirmaţia lui Lucescu, conform căruia românii sunt labili psihic. Cu toate că nu e îmbucurător ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc şi că poporul român nu a fost niciodată un popor de cuceritori, tehnicianul oltean crede că antrenorul echipei naţionale a greşit în afirmaţia pe care a făcut-o.

Meciul de mâine dintre FC Vaslui şi CFR Cluj va fi difuzat de Digi Sport de la ora  22,00.

______________

Cristina Salvan

Foto: mediafax.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts